Back to All Events

Strand Marathon: Zandvoort - Scheveningen

  • beachclub Culpepper Zwarte Pad Den Haag Netherlands (map)

42 kilometer strand en Scheveningen aan de horizon

42 Kilometer strand en dit jaar de reversed edition. Wij lopen in deze jubileumeditie namelijk in omgekeerde richting: van Zandvoort naar Scheveningen!

De finish is bij Culpepper 😃

De Scheveningen Zandvoort Marathon is de enige echte kustmarathon van Nederland. Je loopt de klassieke marathonafstand in 2017 in omgekeerde richting, maar nog steeds helemaal in een rechte lijn, 100% over het strand, omringd door zee en duinen. Het strand is hard want we starten bij laagwater, maar de natuur is hier de baas, dus elke editie is weer uniek. Je loopt de horizon tegemoet en als je in de verte tuurt doemt uit de vage contouren van strand, zee en duinen uiteindelijk de Scheveningse pier op. Individuele marathonlopers en estafetteteams komen stralend over de finish in Scheveningen. Bij de populaire estafettemarathon, loop je met ÊÊn of meer vrienden en wisselt elkaar af met lopen. Tussendoor rust je uit op de mountainbike (of in de auto). Recreatieve lopers kunnen op deze manier ook de hele marathon volbrengen. Schrijf je in als DUO (2 lopers) of als TEAM (3-7 lopers). Kies zelf hoe jij de marathon wilt lopen, INDIVIDUEEL, als DUO of als TEAM

Dit wordt gegarandeerd jouw mooiste zondag van 2017!

De gehele opbrengst van de Scheveningen Zandvoort Marathon gaat naar Terre des Hommes.

De Wandelmarathon gaat helaas niet door dit jaar. We hopen volgend jaar de Wandelmarathon wel door te kunnen laten gaan.